Såhär ska det vara :P

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.

Minus till spårvagnarna!

Nu är man verkligen helt slut :P
Fick storstädat igår och hade även två små aktiva busar alltså Elvira & hero.
Fattar inte hur det kan bli stökigt på direkten det ligger leksaker överallt så plockar man upp
det och sen efter någon timma ligger dom på golvet igen..
Sen har hero en jäkla pip anka som han fick av sin mormor & morfar i julklapp som han springer runt med hela tiden.
Så jäkla störande och det första man ser på morgonen är hero & hans anka och även det sista man ser han på kvällen. Han tror det e hans bebis eller nått för han ligger och tvättar den då och då och sover med den haha :P han e ju ändå så söt med sin lilla gula anka :P




Min lilla prinsessa vaknade vid halv 9 idag och då va jag konstigt nog pigg och gick upp så åt vi frukost sen vid halv elva skulle jag se på våra bästa år bara efter någon minut sov vi som stockar jag vaknade vid 12:00 och elvira 13:15 Snacka om att vi var trötta... Har inte kunnat somna på dagen spec inte så länge men det är väl så det ska vara när man har småbarn? :P
Käkade lunch när vi vaknade och sen va det att klä på oss och ner till stan skulle lämna in lite papper..
Och vill ge ett STORT MINUS till spårvagnarna! Om man har hund ska man sitta längst bak och barnvagnarna står oftast i mitten då man kan ta på barnvagnen själv.. Annars måste man ju be om hjälp både på och av och det gillar inte jag.. Dom gammla vagnarna går det inte att ta på vagnen själv så ibland kan man få vänta sådär en 20 minuter innan..
Iaf så hade jag hero med mej så jag klev på i mitten med vagnen och honom.. Folk ser väldigt sura ut men vad ska man göra? Är ganska van att få blickar på mej när jag e ute eftersom många anser att man inte får vara ung mamma och  man ansers vara dålig..
så trött på folk som dömer en utan att känna en!
Så jag har vant mej och slutat reagera även på dom små kommentarer :p
Kanske dags att skaffa fler nya spårvagnar där man kan ta på barnvagnarna fram, mitten och bak..

Nu iaf blir det att käka pommes & veggo hamburgare =))
Sen ska jag baka lite kladdamuffisar och mumsa framför en film sen..
Det är jag ban i mej värd..

Lev dagen som den vore den sista för
morgondagen kanske aldrig kommer
.
Puss & Kram
Carolina

Myspys morgon =)




Idag vaknade jag vid 08:30 av en pratglad Elvira så det blev att gå upp och göra frukost jag tog flingor och elvira gröt med vaniljsmak..
Sen blev det en långpromenad med hero, han älskar verkligen att rulla sej i snön då han e en vinterhund :P
Efter det fyllde jag upp ett gott bad till elvira med henne 13 badankor i haha. Meningen va väl att hon skulle bada men så som hon skvätte fick jag mej också ett bad..
Efteråt fick hon på sej sin fina nallephu morgon rock och på luvan är det 2 små öron.. Hon e så otroligt söt i den (hade gärna lagt upp en bild på henne men vill inte göra det då det finns sjuka människor som tar bilder eller äcklar sej)
Allt badande blev hon trött av så det va att lägga sej under täcket så somnade hon till jerry och dom tre vännerna på barnkanalen hehe :P

Päronen å min syster va här på fika hade bakat kladdemuffisar idag också så fick dom höra det och kom nästan direkt :Phehe.. Blev mkt lek med Elvira så hon e helt slut och halvsover nu..
Säker på att alla mammor säger att dom har världens finaste barn men seriöst jag har det FINASTE och CHARMIGASTE! Min lilla skutt e hon :)

Imorgon är det pengar dag :) Det enda som e tråkigt i slutet av månaden är alla räkningar och skit :/ Men efter det är det barnaffärer som gäller hehe.. Jag köper så mkt till elvira att hon har hela sitt rum fullt och även i stora rummet :O Får skaffa mej en större lägenhet fast denn är på 83kvm ;)

Jaja nu blir det att kolla lite om jag hittar något på ellos annars är det bara musik och en sovande hund/barn.. Får väl måla lite på stolarna å bord sen om jag orkar är helt slut.. Och elvira kommer väl vara pigg efter sin powernap hehe :P




Gårdagen orkade jag inte skriva om va alldeles för trött..
Va på stan med Marika och Elvira.. Shoppade lite mat till elvira och annat smått å gott.. Sen åkte vi hem till mej och åt kladdemuffisar som jag hade bakat samt att marika hade gjort chokladmuffisar MUMS! =)
Målade på Elviras stolar och bord igår också 2:a gången.. Det blev rosa aktigt på vissa ställen så jag va dum nog att inte slipa bort den röda färgen som va innan.. men men.. Vill ha vita stolar/bord och något rosa motiv :) Det kmr bli kanon!
Så skönt att sitta och måla å lyssna på musik det är så avslappnade.



Lev dagen som den vore den sista för
morgondagen kanske aldrig kommer
.
Puss & Kram
Carolina

Nallephu å rosa inte min grej men Elviras ;) haha

Då var man här igen.
Tänkte skriva här igår men va alldeles för trött för det :P
Har ju hållt på att bytt rum med Elvira. Mitt sovrum va lite större än hennes rum och hon har ju grymt mkt saker så bortskämd som hon e hehe.. Så jag fixade iordning det sista i hennes å mitt rum. Nu är det bara att måla hennes små stolar och bord till vitt sen funderar jag på att lägga på ngn ljusrosa färg och göra något motiv på =)
Jag har ALDRIG gillat färgen rosa tycket det e mesigt och fult men Elviras kläder och saker är typ bara rosa hehe samma sak med nalle phu han e så tråkig och seg men jag köpte rosa nallephu dockbarnvagn, docksäng, dockstol haha! Så det kan gå..
Skulle igentligen haft massa cola dödskalle saker till henne men hon ser ju ut som en liten prinsessa så det blev en massa prinsess saker och hästsaker :P
Ska ta några bilder på hennes rum snart och lägga upp här..
Hon är världens bästa dotter <3 Å inte bara söt utan charmigaste också (lik sin mamma ;) )
Har precis lärt henne att räcka ut tungan så långt det går det ser verkligen jätte roligt ut.. Så hennes pappa brukar säga att hon ska dra in tungan annars kommer det hamna fågel skit där på :P Och då skrattar bara elvira =) Man kan bara inte sluta och le i hennes närhet..

Det blev även att baka kladdkakemuffins för dom tog slut ganska snabbt. Ska ju vara med marika imon så tänkte bjuda henne på det =) Vad jag har saknat att umgås med henne! Hon e verkligen en underbar och bra vän..

Ne nu ska jag ta tag i målarpenseln och måla lite på Elviras möbler. Får väl se hur långt jag kommer innan elvira vaknar och ska ha sitt sista måltid inför natten..
Konstigt nog har hon vaknat 2 dagar i rad nu och gråtit och sen bara inte kunnat somna. Så hon har fått legat brevid mej då somnar hon som en stock men då vågar inte jag sova för jag litar inte på mej själv i sömnen att jag ligger still :/ E livrädd att lägga mej på henne.. Fast jag tror inte man gör det men tanken finns ju i huvudet..
Men läste att dom kunde få sådana perioder nu när dom e 7 månader så hoppas att dessa dumheter försvinner och hon sover riktigt på nätterna igen haha :P

Btw hittade två gammla bilder på hur det såg ut i hennes rum och i mitt sovrum :p (man ser inte hela rummen utan bara halva typ :P  Fast nu har vi ju bytt som sagt och hon har ännu mer saker i rummet nu spec efter julen och jag också :P Så det ser inte alls likt ut nu.. men men =)



         
<--- Mitt gamla rum|                  | Elviras gamla rum --->        
 

Lev dagen som den vore den sista för
morgondagen kanske aldrig kommer
.
Puss & Kram
Carolina

 




Ångest, ångest

Nu är jag här igen!
Jag har ångest, ångest, ångest föresten sa jag att jag har ÅNGEST?
Bakade ju kladdkakemuffisar och ätit MINST 10 st för dom va så goda.. Vrf stoppade jag i mej det?? men men det va ju gott..
Har fortfarande inte kommit igång med att städa utan har bara fått tvättat alltid något =)
Nu är jag så trött så det blir väl läggdags efter elvira snart ska äta och sova inför natten.
Så härligt att hon sover hela nätterna och gjort det ett bra tag så man orkar lite mera. Men man blir trött ändå genom att bära henne, leka, ut med hunden, städa lägenheten m.m. :p
Kanske va lite bra att bo hemma ändå där man fick serverat mat på bordet och inte behövde städa något än sitt egna rum =)

Vill passa på att ge andra avenyn ett STORT plus idag.
Har nog inte skrattat så mkt på länge när kim satte igång.
Man ska ju inte hålla på med droger och skit å jag uppmuntrar det inte heller
men han va ju för jävla rolig speciellt när han dansade runt i skogen å såg dum ut haha jag sitter
och skrattar ännu :O

Ne nu blir det mat till Elvira sen mysstund med sagobok å hoppas på att hon somnar tidigt idag och att jag också gör det. Men det blir väl som vanligt när hon somnar e jag pigg :P

Om ni undrar varför min blogg e lite knas så försökte jag göra om den och det gik väl sådär :P
har inte haft tid eller ork att fixa det men så småningom så löser jag väl det hehe..

Lev dagen som den vore den sista för
morgondagen kanske aldrig kommer
.
Puss & Kram
Carolina

Sitter och funderar över...



Vad trött man är då elvira är ju verkligen morgon pigg och vaknar mellan 8-10 på dagarna då hade jag velat sova haha.. Så det vara bara att kliva upp och lägge henne i min säng en stund och ha morgonmys hehe :P Sen blir det frukost på det =) Efter det blev det en långpromenad med Hero. Självklart började det snöa ute. Brrrr vill ha sommar istället så man slipper denna eländiga kylan fast å andra sidan så klagar man väl på värmen. Jag e ju så varm av mej men e glad att jag inte kommer vara gravid i sommar (vad jag vet ;) ) så man slipper bära runt på en mage. Min mage var gigantisk stor var rädd att det va tvillingar men icke.

Sen blev det att baka kladdkakemuffins för första gången och det gick väl inget vidare direkt för dom blev brända.. Men hero gillade dom iaf haha! Men jag tycker dom gick att äta ändå.
Funderar på att göra nya men man ska ju ha ork till det. Men det blir nog att städa lite medans Elvira tar sej en powernap..

Sitter även och funderar på vad jag ska ta för tapeter i köket och hallen, samt vilken färg det blir att måla i bardrummet :P För hon som bodde här innan hade inte skött  lägenheten så det såg verkligen förjävligt ut.
Fettfläckar ÖVERALLT, sönder rivna tapeter hon har till och med borrat sönder hela taket så det hänger krokar snyggt liksom haha.. Men båda sovrummen är ny tapetserade & nymålat tak ska bara måla listorna :)
Gjorde det efter någon vecka när jag flyttade in här 1/7-09.
I stora rummet är det tapetserat för 2 årsen i en vit färg (skitfult!). Och då får man inte hämta ut någon färg eller tapetseter och tänker ju inte betala det själv för det e dyrt och sen äger jag ju inte lägenheten så tjänar inget på att göra det för får inget tillbaka när jag flyttar.
Men iaf puckot har låtit spikarna sitta kvar i väggen och tapetserat över dessa spikar smarto :P

Men iaf har gjort en liten lista som jag ska ringa om imorgon =)
¤ Nya tapeseter i hallen/köket.
¤ Målarfärg till toaletten.
¤ Takfärg till hallen/köket & badrummet.
¤ Målarfärg till listor.
¤ Nya kontaktuttag.

Ska även be om målarfärg till balkongen men kan ändå inte måla där ute nu så det får vänta.
Hoppas bara att jag får allt som jag vill ha :P haha!
Så är det någon med bra smak där ute när det gäller färger? tipsa gärna mej :)
-På toa är det mkt rött & vitt.
-Köket vitt med olika färg på blommor.
-Hallen har jag träspegel å byrå.

Detta va väl allt för tillfället kanske skriver senare annars återkommer jag imorgon =)
Lev dagen som den vore den sista för
morgondagen kanske aldrig kommer.
Puss & Kram
Carolina

Redan 7 månader

  


Idag är min lilla älskling Elvira 7 månader :O
Vart tog tiden vägen igentligen? Hon har vuxit så mkt på denna korta tiden så det känns overkligt.
Men det är så himmla kul och följa henne i utvecklingen. Från nyfödd till nu har varit en rolig resa och ännu roligare kommer den att bli fast det kommer vara jobbigt att få springa efter henne sen när hon ska göra en massa hyss hehe.. Men det känns som man ändå ser fram imot det =)
Längtar oerhört mycket tills hon kan säga mamma :)
Är säker på att jag kommer fälla en tår av lycka.

Helt sjukt igentligen att jag har barn som aldrig har velat ha några men
det är verkligen det bästa som har hänt i mitt liv.

Har ändå haft en otroligt tuff start eftersom hon hade kolik :/ Dessa långa dagar/nätterna utan sömn. Man känner sej så hjälplös när barnet har ont och skriker. Man blir frustrerad och vet inte vad man ska göra. Tänkte därför att jag skulle skriva lite om kolik någon annan kanske har nytta av det?
Så vad är kolik? Klicka in på länken där får ni en bra beskrivning 

 

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Kolik/
 OBS! funkar inte länken kopiera den och klistra in i fältet..



Lite tips som funkade på Elvira:

¤ Minifomdroppar (finns på apoteket att köpa kostar runt hundringen men det e de värt)
¤ Ett bad ( Det får kroppen att slappna av) Släng i lite badankor för att få barnet att koncentrera sej på annat.
¤ Sjung för barnet.
¤ Ha en vagn inomhus så ni kan köra runt barnet i det lugnar dom. Och testa att köra på en tröskel fram och tillbaka dock ingen hög tröskel nu :P
¤ Gå en promenad ( min dotter har alltid älskat att ligga i vagnen och gå på promenader ett tips är att sätta en
eller flera barnvagnshängen & gärna en speldosa i form av något gosedjur eller liknande. Lägg en gosig snuttefilt som barnet kan hålla om.
¤ Massera magen finns information på länken jag har längre upp.
¤ Vagga barnet i din famn och prata i låg ton så barnet koncentrerar sej på din röst.
¤ BYT UT DEN VANLIGA NAPPFLASKAN TILL MAM ULTIVENT. NAPPFLASKAN HAR HÅL I BOTTEN OCH GÖR ATT ALL LUFT I FLASKAN GÅR UT SÅ BARNET INTE FÅR EN MASSA GASER. det bästa är att den finns i 4.a olika färger så passar både tjej och kille =) Jag använder bara dom nappflaskorna och det billigaste priset jag hittat är på coop för ca 48kr st.







<----- MAM ULTIVENT & Minifomdroppar ----->



Detta va iaf lite tips ifrån mej och jag kommer säkert komma på fler tips efteråt.
 Men detta har funkat för mej =) Du får gärna ställa frågor till mej om du vill veta mera :)

Som förälder ska man ALDRIG skämmas om att be om hjälp ifrån någon annan. Dock gjorde jag aldrig det för mej själv kändes det som att jag skulle klara detta själv vilket jag gjorde galant fast det var jobbigt.
För som förälder måste man försöka hålla sej lugn och samlad pga att barnet känner av om du e stressad, ledsen, arg m.m. och tar efter..

Men om du misstänker att ditt barn har kolik ring bvc och prata med dom. För det kan hända att barnet är mjölkallergiker. Elvira hade nämligen kolik samt att hon inte tålde komjölk. Som mamma kan man sluta med mjölkprodukter så inte barnet får i sej det. Jag valde att ge henne nutramigen finns att köpa på apoteket och är en ersättning =) Funkade perfekt..

Och lugn kolik försvinner faktiskt med tiden =)


Puss & Kram
Carolina

Lite vad som har hänt



Oj! Det va längesedan man var här inne och skrev. Knappt att man kom ihåg användarnamnet och lösenordet. Så vad har hänt under denna tiden då?

Den 19/6-09 Fick jag en liten underbar flicka som heter Elvira. Hon vägde 3125kg och va 48cm lång.
Hon skrek inte ens när hon kom ut utan började genast att tjata hehe så söt, men sen må ni tro kom skriket haha.
Elvira skulle komma den 5/7-09 Men va alltså för tidig. Den ena barnmorskan hade räknat ut att hon skulle komma den 17/6-09 och den andra hade tydligen sett på ultraljudet att hon skulle komma 5/7-09. Men jag tror hon första hade mer rätt :P
I vilket fall så va jag glad att hon kom tidigare istället för att ha panik att nu gäller det och kanske gå över dagen.

Den 17/6-09 hade jag en tid hos barnmorskan kunde knappt gå så det fick bli taxi dit och hon sa att det kunde vara så tills man ska föda och det e vanligt att få det 2 veckor innan. Panik tänkte jag för det gjorde ju så ont och denna jävla foglossning.. på natten till den 18.e hade jag otroliga smärtor att jag ringde östra förlossningskliniken på morgonen och frågade vad jag skulle ta mej till och då bad hon mej komma in för en undersökning. Hon va jätte trevlig på östra och gjorde undersökning och sa att jag skulle föda inatt eller imorgon under dagen då jag va öppen 2cm. Det va väl under den tiden jag började inse att nu ska jag ha barn det började bli verklighet.
Jag fick be min pappa komma med mina saker och min syster fick åka hem till mej och ta hand om hunden eftersom jag beslutade att sova över där.

Timmarna, minuterna och sekunderna kändes så otroligt segt. Man låg bara och väntade men fick morfin och somnade. På natten där vid 04:00 tiden fick ja lite mer morfin pga smärta. Blev riktigt kissenödig pch skulle gå på toa å då går vattnet vid halv 5 (öppen 4,5cm). vid 7 tiden sa jag te barnmorskan att nu måste jag krysta .. å då svarade hon mej "nej inte ännu" mitt svar blev "nått måste krystas ut nu iaf" hehe..
Så hon undersökte mej och tittade på mej och sa "ojdå nu ska du föda du är uppe 10 cm".
När jag låg där och krystade frågade jag barnmorskan om jag kunde knipa igen och komma tillbaka lite senare men det va tydligen lite väl sent påtänkt sa hon :P
Min förlossning gick faktiskt riktigt bra tack och lov för lustgas haha..
2 minuter innan elvira kom ut sa barnmorskan att hon skulle sätta in en nål i handen på mej ifall jag skulle behöva dropp för det gick lite segt i slutet ( jag är verkligen jätterädd för nålar) och nu skojar jag INTE men när hon sa det fick jag en värk och efter 2 krysstningar va lilla elvira ute.. Hon bara skrattade och sa att nästa gång jag ska föda är det bara för dom att visa nålen..haha..
Vid 09:25 kom en liten prinsessa. Märkte könet direkt eftersom jag va så himmla nyfiken kollade jag direkt mellan benen haha.

Det är verkligen otrolig härlig känsla att ha sin nyfödda bebis på magen och kolla på henne.
Kan ännu inte fatta att en liten fin bebis kan ligga och få plats i ens mage.
Jag hade även jimmy med mej vid förlossningen som va snäll och satt å höll mej i handen och gav mej saft då och då. Dock gnällde han över att han hade ont i handen pga att jag råkade sätta in mina naglar i hans hand..


Det är väl lite om vad som har hänt =) Jag älskar verkligen min lilla prinsessa elvira och imon är hon 7 månader :O Vart tar tiden vägen igentligen???
Jag har även valt att INTE lägga upp bilder på Elvira eftersom det finns många sjuka människor som tar dom eller tänder på små barn!!!! :S:S:S:S ÄCKLIGT!!!

Ska försöka skriva lite i min blogg då och då men inte alltid man har tiden eller orken :P
Puss & Kram