mammas goda tekakor! Gör dom ni blir INTE besvikna :)
Jag och min mormor bakade jättegoda bröd härom dagen!
Som jag och elvira njuter av nu :)
Tänkte dela med mej av receptet och jag rekommenderar att göra detta ni kommer INTE bli besvikna! =)
Ingredienser:
• 1 l mjölk
• 5 dl havregryn
• 100 gram smör
• 0,5 dl socker
• 200 gram jäst
• 1 dl kli
• 2,75 l vetemjöl
Tillagning
Ca 30 stycken
1. Blanda mjölken med havregrynen och låt det svälla i ett par timmar
eller gärna över natten.
2. Smält smöret och låt det bli fingervarmt, smula ned jästen i en degbunke
och slå det varma smöret över. Rör i socker, de svällda havregrynen
och kli.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakhandduk i ca 45 minuter.
5. Kavla ut degen till en platta och ta ut rundlar med hjälp av ett mått
eller en lite större mugg. Låt jäsa i ca 2 timmar, grädda sedan tekakorna i
225 grader i ca 15 minuter. Pensla de varma bröden med smält smör.

Resultatet = GODA tekakor =)
God kväll!
Puss & Kram
Carolina
1. Blanda mjölken med havregrynen och låt det svälla i ett par timmar
eller gärna över natten.
2. Smält smöret och låt det bli fingervarmt, smula ned jästen i en degbunke
och slå det varma smöret över. Rör i socker, de svällda havregrynen
och kli.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakhandduk i ca 45 minuter.
5. Kavla ut degen till en platta och ta ut rundlar med hjälp av ett mått
eller en lite större mugg. Låt jäsa i ca 2 timmar, grädda sedan tekakorna i
225 grader i ca 15 minuter. Pensla de varma bröden med smält smör.

Resultatet = GODA tekakor =)
God kväll!
Puss & Kram
Carolina
Kommentarer
Trackback